Land Rover bevestigt een "baby Defender"

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Land Rover komt met een compactere versie van de Defender. Deze informatie is bevestigd door Adrian Mardell, CEO van het merk. De styling van het model zal geïnspireerd zijn op die van zijn grote broer en er komt ook een elektrische versie.

In het Land Rover-gamma heeft de Range zijn Evoque, de Discovery zijn Sport-versie en binnenkort volgt ook de Defender-familie met een compacte variant. Deze 'baby Defender' wordt gebaseerd op het gloednieuwe EMA-platform, dat ook door de volgende generatie van de twee eerder genoemde modellen zal worden gebruikt. Dit maakt hybride aandrijflijnen mogelijk, maar ook 100% elektrische met een 800-voltarchitectuur die garant staat voor zeer snelle oplaadtijden.

Compacte maar echte terreinauto

Er is nog weinig concrete informatie over wat mogelijks de Defender Sport zal gaan heten. Zijn afmetingen zouden hem met een lengte van ongeveer 4,6 meter in dezelfde categorie plaatsen als de Discovery Sport. Dat belet niet dat hij alle offroadcapaciteiten behoudt waar hij om bekendstaat. Aan de andere kant, om het te ontdekken moeten we nog even geduld uitoefenen. De onthulling is pas voor 2027.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in