Lamborghini in de voorhoede van sociale vooruitgang!

4mnd geleden | Laurent Zilli

Het is officieel: de fabriek in Sant'Agata Bolognese schakelt voor al haar werknemers over op een vierdaagse werkweek. En het loon wordt verhoogd!

Wie had gedacht dat een superwagenmerk kampioen zou worden in de strijd van de arbeiders? En toch heeft de fabrikant na onderhandelingen met twee Italiaanse vakbonden ingestemd met deze nogal revolutionaire maatregel in de arbeidswereld. Technisch gezien zullen werknemers in twee ploegen afwisselend een vierdaagse en een vijfdaagse werkweek hebben, terwijl werknemers in drie ploegen en soms in nachtdiensten afwisselend twee vierdaagse en een vijfdaagse werkweek zullen hebben.

Bonus

En dat is nog niet alles, want de bonussen van de werknemers zullen ook met 50% toenemen, naast de uitzonderlijke bonus van 1.000 euro die ze aan het einde van het jaar ontvangen. Zoals de betrokken vakbonden zeggen, werden de onderhandelingen gevoerd volgens de lijn "minder werken om beter te werken". Een filosofie die lang niet alleen de hunne is, aangezien studies in verschillende Europese landen aantonen dat werknemers met meer vrije tijd productiever zijn op het werk, langer loyaal blijven en minder vaak afwezig zijn wegens ziekte. Kortom, Lamborghini's zullen kwalitatiever dan ooit worden gebouwd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in