Kia Sorento 2024: grote facelift voor de grote SUV

2mnd geleden | Laurent Zilli

Terwijl de elektrische SUV EV9 van het merk afwacht of hij Auto van het Jaar 2024 gaat worden, heeft zijn 'klassieke' alter ego een grote facelift ondergaan.

De Kia Sorento, een geweldige gezinsauto die het echt verdient om bekend te staan, krijgt een update na slechts drie korte jaren op de markt. Het moet gezegd worden dat het de laatste tijd erg snel gaat bij Kia, vooral op het gebied van design. Als we niet oppassen, lopen we het risico te eindigen met een auto in het gamma die erg oud wordt, terwijl hij nog steeds erg fris is. Kortom, misschien heeft de fabrikant daarom besloten om zijn vlaggenschip al te 'herontwerpen'. En om onze indrukken te bevestigen, krijgt hij een volledig nieuwe voorkant in lijn met die van de jongste elektrische SUV EV9, met verticale koplampen en een kenmerkende lichtsignatuur.

Kia Sorento 2024: nieuw interieur

Aan de achterkant zijn de veranderingen minder ingrijpend, maar nog steeds zeer herkenbaar, en dan is het de beurt aan het interieur. Het dashboard is volledig opnieuw ontworpen. Vaarwel massieve vormen, hallo verfijnder horizontaal design. De Sorento heeft een licht gebogen versie van het dubbele dashboard annex multimediascherm en de aanraakbedieningsmodule met meerdere displays. Kia kondigt ook de komst van een aantal extra technologieën aan, terwijl het aanbod van aandrijflijnen hetzelfde blijft: een plug-inhybride 1.6 op benzine, een 1.6 full hybrid en een 2.2-turbodiesel. De auto wordt in de tweede helft van 2024 bij de dealers verwacht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in