Jeep komt met kleine elektrische SUV in 2023

2j geleden | Nicolas Morlet

De Stellantis Groep heeft vandaag haar road map voor het komende decennium gepresenteerd. De ambities liggen duidelijk hoog, met een sterk accent op elektrische auto's die bij alle merken van de groep een prominente plek krijgen. Inclusief Jeep, dus. Dat breidt zijn gamma volgend jaar al uit met een compact model op batterijen.

De groep die ontstond uit de fusie van Peugeot-Citroën-Opel-DS en Fiat-Alfa-Chrysler-Jeep is van plan 75 100% elektrische modellen aan te bieden en tegen 2030 5 miljoen stuks met een batterij-aandrijving te verkopen. De groep wil dus tegen die datum niet alleen 100% elektrische verkoop in Europa realiseren, maar ook 50% op de Amerikaanse markt. Dat laatste is nog ambitieuzer dan het eerste.

Daarvoor rekent de fabrikant vooral op Jeep en RAM, zijn twee steunpilaren in de VS. Beide merken krijgen binnenkort al hun eerste zero-emissiemodellen. Een elektrische RAM 1500 gaat vanaf 2024 in het land van Uncle Sam de concurrentie aan met de Ford F-150 Lightning, GMC Hummer, Rivian R1T en andere Tesla Cybertrucks.

Elektrische mini-Jeep

Interessanter voor ons is dat Jeep een paar maanden eerder een compacte SUV op batterijen onthult. Technisch wordt dat model een neefje van de DS3 Crossback E-Tense, Opel Mokka-e en Peugeot e-2008 als we de eerste geruchten mogen geloven. Jeep zelf bevestigt vooralsnog geen technische informatie.

Twee schetsen van het model toont Jeep wel al. Deze laten een stijl zien die overeenkomt met de huidige vormtaal. Aan de voorzijde prijkt de emblematische grille met zeven verticale spijlen, hoewel hij gesloten is voor een betere aerodynamica. Aan de achterzijde prijken er in de lichtblokken LEDs met een kruismotief. Een vette knipoog naar de Wrangler en Renegade.

Op verdere details is het nog even wachten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in