Jaguar F-Type ZP Edition: de nieuwste sporter op benzine van het merk

6mnd geleden | Laurent Zilli

Het einde van een tijdperk komt steeds dichterbij voor Jaguar. Met de F-Type ZP Edition neemt Jaguar afscheid van een lange traditie in benzinesportwagens.

Terwijl alle rivalen erg omzichtig blijven over hun toekomstplannen, heeft Jaguar - ondubbelzinnig - volledige elektrificatie op middellange termijn beloofd. Na de limo XJ, die al bijna drie jaar geleden uit de catalogus verdween, is de volgende klassieke afscheidnemer op de lijst de sublieme F-Type, zowel in coupé- als roadsteruitvoering. De ZP Edition is zijn zwanenzang.

Jaguar F-Type: met zwier

In navolging van een verzamelaarseditie van de E-Type die Jaguar Classics onlangs aanbood, zal de F-Type ZP Edition in 2024 in 150 exemplaren worden geproduceerd, het allerlaatste jaar van de loopbaan van het model. Fans kunnen kiezen tussen een coupé en roadster, en tussen een blauwe lak met rood leer en een ebbenhouten interieur, of een grijze lak met een blauw en ebbenhouten interieur. Andere opvallende kenmerken zijn nummerbollen en een porseleinwitte grillerand.

Wat de aandrijving betreft zorgt Jaguar voor een finale met panache, want de gekozen motor is de krachtigste uit het gamma: de 575 pk sterke Supercharged 5.0 liter-V8, zoals die in de F-Type SVR en vooral in de verzamelaarseditie Project 7 wordt gemonteerd. Als Jaguar’s allerlaatste sportwagen met een 'echte' motor zal deze F-Type ZP Edition waarschijnlijk ook een verzamelaarsobject worden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in