"Ice Man" geeft Zeekr vleugels

6mnd geleden | Laurent Zilli

F1-wereldkampioen Kimi Räikkönen is ingehuurd door de Chinees-Zweedse fabrikant om de prestaties van zijn sportmodellen te verfijnen.

Een paar dagen geleden vertelden we je over een knotsgekke versie van de Zeekr 001, de Chinese elektrische sedan die onlangs op bepaalde Europese markten arriveerde. Op het eerste gezicht leek deze sportieve versie met meer dan 1.200 pk op een publiciteitsstunt, zoals zovele andere uit de wereld van de elektrische auto. Maar Zeekr is duidelijk heel serieus over zijn sportieve ambities. Het bewijs? Ze hebben een voormalig F1-piloot ingehuurd en hem een echte taak gegeven.

Adviseursrol voor Räikkönen bij Zeekr

Met die voormalige F1-piloot gaat het om Kimi Räikkönen, bekend als Ice Man, ook wel de man die de Scuderia Ferrari zijn laatste pilotentitel bezorgde in 2007. En Zeekr stelt zich niet tevreden om van hem een uithangbord van vlees en bloed te maken, verantwoordelijk voor het filmen van spots achter het stuur van de 001 FR. De piloot wordt Chief Performance Advisor. Zijn ervaring in de F1, maar ook in rally's en recentelijk in Nascar, zal ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn bij het finetunen van de auto en er een sportieve sedan van maken die zowel hoge prestaties levert als vol spanning zit. Maar terwijl we wachten tot we hem op de weg kunnen beoordelen, heeft deze nieuwe samenwerking Zeekr al iets opgeleverd: we hebben net weer gesproken over dit merk dat nog niet eens op onze markt is.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in