Hopium kiest waterstof voor zijn Machina

2j geleden | Nicolas Morlet

De elektrische revolutie heeft geleid tot de opkomst van nieuwe fabrikanten. De meeste komen uit Azië of Amerika, maar de auto waar we het vandaag over hebben is lekker westers.

 

Want Hopium is een nieuw Frans merk, volop bezig met de verfijning van de Machina, zijn sportieve en luxueuze sedan op waterstof.

De Hopium Machina, die vorig jaar al werd aangekondigd, is onlangs naar het beroemde racecircuit van Linas Monthléry gegaan voor een aantal proeven, vooral hogesnelheidstests. Het merk Hopium is onbekend, maar de oprichter is dat minder. Het is niemand minder dan Olivier Lombard, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 2011 in de LMP2-categorie.

 

 

1.000 kilometer

Op papier ziet de Hopium Machina er veelbelovend uit. Hij heeft een elektromotor van 500 pk die wordt aangedreven door een brandstofcel. De fabrikant geeft de grootte van de reservoirs niet aan, maar kondigt tot 1.000 kilometer rijbereik, wat je - laten we dat niet vergeten – in nauwelijks meer  tijd tankt dan traditionele brandstof. Ter vergelijking: een Toyota Mirai rijdt 560 kilometer met 5,7 kilogram waterstof.

 

 

Al te koop!

Hoewel de ontwikkeling nog lang niet is afgerond, kondigt Hopium aan dat de Machina in 2022 te koop zal zijn, voor een eindprijs die rond de 120.000 euro schommelt. Een hoge prijs inderdaad, maar uiteindelijk in overeenstemming met de technologie aan boord én de concurrentie. De eerste 1.000 eenheden kunnen worden gereserveerd tegen een aanbetaling van 410 euro.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in