Het opladen van elektrische auto's explodeerde deze zomer

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Oplaadpunten zijn nog nooit zo drukbezet geweest als deze zomer. Dat blijkt uit cijfers van Powerdot, dat een spectaculaire toename registreerde van het aantal oplaadbeurten in Frankrijk, het favoriete land van veel Europese toeristen.

"Deze zomer hebben de Fransen (en een groeiend aantal toeristen van elders uit Europa, noot van de redactie) meer dan ooit hun elektrische voertuigen gebruikt om zich te verplaatsen. We zien een stijging van bijna 350% in het aantal oplaadbeurten tussen 2022 en 2023, exclusief snelwegen, met een piek op 12 augustus 2023," legt Matthieu Dischamps uit, directeur Frankrijk voor Powerdot, het snellaadnetwerk dat actief is in Europa. Deze cijfers zijn gebaseerd op gegevens die het bedrijf heeft geregistreerd tussen 14 juli en 20 augustus.

Het is interessant om te zien dat de populairste stations zich in de buurt van toeristische trekpleisters en populaire vakantiebestemmingen bevinden. Dit bewijst dat bestuurders niet langer terughoudend zijn om met hun elektrische auto te reizen en op vakantie te gaan. Het station van Ermont in de Val d'Oise, ten noorden van Parijs, registreerde 728 laadsessies per dag, dat van Montignac in de Dordogne 567, en dat van Saint-Malo in Ille-et-Vilaine 496. Daarna volgen Issoire in Puy-de-Dome en Souston in Landes, met respectievelijk 486 en 447 dagelijkse oplaadbeurten.

Volgens Powerdot was de gemiddelde oplaadtijd 45 minuten, tegen een gemiddelde kostprijs van 10,29 euro per oplaadbeurt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in