Het Chinese Great Wall maakt zich op voor Europa

1j geleden | Nicolas Morlet

Chinese fabrikanten zetten hun offensief op het Oude Continent voort. En deze keer is het een zwaargewicht die op het punt staat onze markt in te palmen: Great Wall. De reus heeft onlangs de handen ineengeslagen met de groep Emil Frey om de distributie van zijn merken Ora en Wey in Europa te verzekeren.

Na JAC, BAIC, DFSK, BYD, Aiways, XPeng, Lynk&Co, en tot op zekere hoogte MG, zijn er nog twee Chinese merken die op het punt staan hun intrede te maken in Europa. Het spreekt voor zich dat de nieuwe modellen elektrisch zullen zijn. Great Wall is de nummer drie op zijn thuismarkt in de klasse van batterij-elektrische auto’s. 

Het Chinese bedrijf slaat nu de handen in elkaar met de grootste autodistributeur van Europa: de groep Emil Frey. De Zwitserse onderneming beschikt over meer dan 700 verkooppunten over het gehele continent, waarvan een twintigtal in België, waaronder de Autosphere-groep, met name in de provincie Luik.

In eerste instantie zal het merk het koddige stadsautootje Ora Cat op de markt brengen, al te zien in september 2021 op het Autosalon van München. De premium-SUV's van het merk Wey willen met hun elektrische bereik concurreren met Audi, DS en zelfs Tesla.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in