Ford Mustang 2024: het arriveert in België met zijn grote V8 om zijn 60ste verjaardag te vieren!

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Bijna anderhalf jaar na de onthulling in Detroit komt de zevende generatie van de Ford Mustang naar België. Zijn komst valt samen met de 60ste verjaardag van de Mustang dit jaar. De eerste reeks ging in première in april 1964.

In een tijd waarin de normen voor autofabrikanten in Europa steeds strenger worden, blijft Ford ons doen dromen van de grote, grommende motoren waar we zo van houden, of het nu gaat om de pick-up Ranger Raptor of de heerlijke offroader Bronco gaat. De Mustang, aan de andere kant, gaat nog een stapje verder en blijft trouw aan zijn grote 5 liter-V8. Hij ontwikkelt nu 446 pk en kan worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automaat die vier versnellingen meer heeft.

Dark Horse en Performance Pack

Qua uiterlijk en prestaties is er ook een extremere versie verkrijgbaar: de Dark Horse. Deze verhoogt het vermogen van de V8 naar 453 pk en voegt een aantal opvallende kenmerken toe, waaronder bumpers, grotere zijschorten en een vaste achterspoiler. En natuurlijk de speciale badges. En op technisch gebied scherpt het Performance Pack, dat standaard wordt meegeleverd, het weggedrag van de auto verder aan met specifieke chassisinstellingen, stijvere stabilisatorstangen, versterkte dempers, een nog efficiënter remsysteem van Brembo en Pirelli P Zero PZ4-circuitbanden. Er is veel om naar uit te kijken!

Digitalisering

Deze Mustang gaat ook digitaal. Dit is vooral duidelijk aan boord met zijn twee grote schermen: een instrumentencluster van 12,4 duim en een SYNC4 multimediascherm van 13,2 duim.

De prijzen in België beginnen bij 54.460 euro voor de GT-coupé met handgeschakelde versnellingsbak en 62.960 euro voor de cabriolet, die ook te bestellen is. De Dark Horse-versie kost 70.260 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in