Europese Auto van het Jaar 2023: Dit zijn de zeven finalisten!

1j geleden | Stephane Monsin

Wie wint er na Kia en zijn elektrische EV6 de titel van Europese Auto van het Jaar in 2023? Het antwoord volgt op 13 januari op het Autosalon van Brussel. Ondertussen heeft de jury al de zeven finalisten bekendgemaakt...

De verkiezing van de Europese Auto van het Jaar 2023 nadert met rasse schreden! Na de kroning van de Kia EV6 vorig jaar, zal het Car of the Year-team op 13 januari op het Autosalon van Brussel de winnaar van 2023 bekendmaken. Uit de oorspronkelijke 45 modellen koos de jury, bestaande uit autojournalisten uit 22 landen, zeven finalisten. Stéphane Lémeret, uitgever van het tijdschrift Auto Trends, jurylid en medeorganisator, maakte de resultaten vanochtend bekend tijdens een speciaal evenement in Brussel.

Onder de concurrerende modellen zijn er vier 100% elektrisch, twee hybrides en één model dat in beide configuraties beschikbaar is.

Peugeot 408 & Renault Austral

In Frankrijk vielen twee hybrides in de prijzen: de nieuwe Peugeot 408 en de Renault Austral. De Peugeot 408 is een door de fabrikant gepresenteerde crossberline, die op het jongste autosalon van Parijs werd tentoongesteld. De Austral is een familiale SUV die de Kadjar vervangt. Momenteel is hij verkrijgbaar als full hybrid, maar over enkele maanden komt daar een plug-inhybride versie bij.

Volkswagen ID. Buzz & Jeep Avenger

Het Duitse Volkswagen en het Italiaanse Jeep hebben elk een 100% elektrisch model in de finale. Volkswagen onderscheidt zich met zijn nieuwe ID. Buzz, een bestelwagen in neoretro looks en een vette knipoog naar de legendarische Combi uit de jaren 50. Bij Jeep was het de kleine Avenger SUV, het eerste 100% elektrische model van het merk, die de jury over de streep trok.

Nissan Ariya & het duo Toyota bZ4X/Subaru Solterra

Onze Japanse tegenhangers hebben drie elektrische SUV's in de lijst staan. Nissan, dat de elektrische technologie beheerst sinds het succes van zijn Leaf, komt op de markt met de Ariya, zijn eerste grote 100% elektrische SUV. Voor Toyota, dat gewend is aan hybrides, was het zijn allereerste elektrische model, de bZ4X SUV, die opviel. Deze is gekloond door Subaru met de Solterra, die ook naar de finale gaat.

Kia Niro

De titelhouder, Kia, werd bewonderd voor zijn Niro SUV. Deze Koreaanse outsider, verkrijgbaar als plug-inhybride of elektrisch (Niro EV), heeft een futuristisch design en beschikt over de nieuwste technologie van het merk. Zal de fabrikant erin slagen de jury te overtuigen? Het antwoord volgt op 13 januari op de Heizel!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in