Einde van fossiele brandstoffen in 2035: Europa staat op het punt toe te geven

2mnd geleden | Laurent Zilli

Volgens Politico en Reuters onderhandelt de Europese Commissie met Duitsland, dat onlangs aankondigde tegen de regeling van 100% elektrische auto's. in 2035 te stemmen.

Dat Europa terugkrabbelt was duidelijk voor zowat iedereen, maar wie had gedacht dat het zo snel zou gebeuren. Ter herinnering: de Europese wet die de verkoop van auto's met een verbrandingsmotor vanaf 2035 verbiedt, had alle stadia doorlopen en moest alleen nog worden bekrachtigd door een stemming in de Commissie. En toen voegde Duitsland zich op het laatste moment bij het "nee"-kamp, waartoe ook Italië, Tsjechië, Polen, Portugal, Roemenië, Hongarije en Slowakije behoorden. Om de wet te kunnen aannemen, legt Duitsland de eis op tafel dat auto's met verbrandingsmotor op CO2-neutrale synthetische brandstoffen ook na 2035 worden toegelaten.

Strakke onderhandelingen

Het lijkt erop dat Europa op weg is om aan deze eis toe te geven. Het legt echter zijn eigen voorwaarde op tafel: dat de toegestane thermische voertuigen worden uitgerust met een voorziening die het gebruik van conventionele brandstoffen verhindert. Duitsland zegt "Nein", omdat dit opnieuw de ontwikkeling van complexe en dure nieuwe technologieën of zelfs nieuwe motoren zou vereisen. Dat is waar we nu staan, en alle partijen hebben gezegd dat ze constructieve onderhandelingen willen voortzetten.

In ieder geval lijkt één ding steeds zekerder: het pad naar "volledig elektrisch" in 2035 is een doodlopende straat.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in