De terugkeer van de Renault 5

3j geleden

Tegen 2025 zullen er maar liefst 14 nieuwe Renaults op de markt zijn verschenen, waarvan de helft 100% elektrisch. En rarara, er zit een oude bekende in een nieuw kleedje tussen.

Bij de presentatie van het strategisch plan van de Renaultgroep heeft de fabrikant zijn strategie voor de komende vijf jaar (en verder) ontsluierd. Verrassend is het niet dat het merk digitaal zal gaan met de "Software Republic", een open ecosysteem gewijd aan software, data, cyberveiligheid en micro-elektronica, dat diensten zal leveren die in verband staan met het gamma. In 2022 onthult Renault My Link, een nieuw infotainmentsysteem op basis van Google-technologie.

In zijn gamma zal de fabrikant proberen om zowel te elektrificeren als meer modellen aan te bieden: 14 nieuwe zullen er tussen nu en 2025 opduiken, waarvan er zeven elektrisch zullen zijn. Onze grote favoriet is de Renault 5 Prototype, een schattig compact stadsautootje dat 100% elektrisch is.

Het ontwikkelingsteam liet zich inspireren door een van de meest emblematische modellen van Renault, bekend en erkend in de hele wereld: de R5. Knipogen naar het origineel vind je op de flanken, de wielen en het achterste logo. Voor de voorkant en het stoffen dak werd inspiratie in de interieurwereld gezocht. Het geeft de auto een extra vleugje charme. Laat de definitieve versie maar komen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in