De nieuwe Jeep Grand Cherokee gaat voor de scalp van de Europese referenties

3j geleden | Nicolas Morlet

De Grand Cherokee zit helemaal in het nieuw. De wissel van de wacht is welkom, want de omgeving waarin hij meespeelt is moderner en competitiever dan ooit. Jeep heeft de Europese referenties uit de premiumsector als voorbeeld genomen. Maar geduld is voorlopig geboden.

De nieuwe Jeep Grand Cherokee is geïnspireerd door de Wagoneer, een SUV die bij ons niet in de cataloog staat. Zijn stijl is gespierder geworden, met een meer horizontaal ontworpen voorkant en een chromen omranding van het koetswerk die de zijruiten en de achterruit benadrukt. Voorlopig heeft Jeep alleen beelden getoond van de grotere variant met zes- en zeven zitplaatsen, de zogenaamde L. Die blijft tot nader order in de VS. Europa krijgt de klassieke vijfzitter, met een achterkant die waarschijnlijk minder massief zal ogen dan het model op deze foto's.

In ieder geval, de Grand Cherokee mikt hoger. De beelden van het interieur tonen een sfeer die resoluut premium en modern oogt, inclusief digitale tellers en een groot scherm in tabletstijl voor het multimediasysteem. Aan de technologische kant maakt autonoom rijden niveau 2 deel uit van het pakket.

Oplaadbare off-roadhybride

Maar een Jeep zou geen Jeep zijn als hij niet zijn mannetje kon staan naast het asfalt. Daarvoor rekent de Amerikaanse SUV op drie soorten van de Selec-Terrain gedoopte vierwielaandrijving. Zo kan je kiezen voor een veiliger weggedrag op asfalt tot het betere en uiterst avontuurlijke ploegwerk in het terrein. De Grand Cherokee staat op een nieuwe architectuur die het brandstofverbruik, de veiligheid en de betrouwbaarheid verder optimaliseert. Door zijn luchtvering behoudt hij ook een hoog niveau van comfort.

Over de motoren die in Jeeps nieuwste terechtkomen, weten we nog niet veel. Maar er komt vast wel een plug-inhybride op basis van een viercilinder-benzine die dan als boegbeeld van het Europese gamma kan doorgaan. De mechaniek wordt dan degene die Jeep al in zijn Wrangler 4xe gebruikt. Definitieve info wordt verwacht bij de Europese onthulling, die waarschijnlijk niet voor het einde van dit jaar zal plaatsvinden... op zijn best.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in