De elektrische Lamborghini wordt géén SUV

1j geleden | Laurent Zilli

In de nasleep van de presentatie van de Revuelto gaf de baas van Lamborghini een interview aan onze collega's van Motor1. En hij onthulde een stukje informatie dat de liefhebbers van het merk (deels) zal geruststellen.

De geheel nieuwe Lamborghini Revuelto lijkt geen kind van zijn tijd, want hij heeft nog steeds een enorme (en gloednieuwe) 3,5 liter-V12-motor. Dat zal de fabrikant er niet van weerhouden om in de niet al te verre toekomst zich te schikken naar het dwangmodel van een 100% elektrische sportwagen. Dat wisten we al, sinds een interne memo van het merk uitlekte, waarin sprake was van "een 100% elektrisch model, met een bodemvrijheid hoger dan die van een sportwagen". Lang duurde het niet in dit tijdperk van de almachtige SUV of dat zinnetje werd al snel geïnterpreteerd door waarnemers.

GT

In het interview kwam Stefan Winkelmann, CEO van Lamborghini, terug op deze interpretatie. Er zit namelijk een gat tussen de bodemvrijheid van een Revuelto en die van een Urus. En dan blijkt dat de elektrische Lamborghini géén SUV wordt. Het wordt een model dat een gat in het gamma opvult: een grote vierzits-GT. Min of meer geïnspireerd op de 2014 Asterion concept (zie foto)? Dat zou mooi zijn. Kortom, hoewel puristen het jammer zullen vinden dat Lambo ook elektrisch gaat, zal het feit dat het geen SUV is misschien een troost zijn.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in