De Tesla Cybertruck is eindelijk veel duurder dan aangekondigd!

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Hij is er eindelijk! Tesla geeft eindelijk zijn originele Cybertruck pick-up vrij voor het grote publiek. Maar voor de vele kopers die hun exemplaar al hebben voorbesteld, is het een koude douche: het productiemodel kost 50% meer dan aanvankelijk was aangekondigd.

Vier jaar geleden onthulde Elon Musk zijn Cybertruck met veel tamtam in november 2019, in een show zoals hij dat maar al te goed kent! Ondanks een grote blunder tijdens de presentatie - toen jeu de boules-ballen die naar de ramen werden gegooid de ramen, waarvan werd beweerd dat ze onbreekbaar waren, kapotmaakten- stroomden de voorbestellingen al snel binnen: er zouden al meer dan een miljoen exemplaren zijn gereserveerd!

50% duurder, vier jaar te laat!

Veel van deze reserveringen zouden echter verloren kunnen gaan. De oorspronkelijke aankondiging was verleidelijk: rond de $40.000 voor de basisversie en tot $69.900 voor de meest gespierde versie met drie motoren. Maar sindsdien hebben Covid en de inflatie hun tol geëist. En terwijl de fabrikant zojuist de eerste leveringen aan het publiek heeft aangekondigd, heeft hij ook de definitieve prijs bekendgemaakt. Het is een koude douche: de basisprijs van de originele pick-up is vastgesteld op... 60.990 dollar, ofwel 50% meer dan de oorspronkelijke aankondiging. De versie met vierwielaandrijving kost bijna $20.000 meer ($79.990). De topversie kost maar liefst 99.990 dollar! En dat is niet het enige probleem voor wie door wil gaan met het aankoopprogramma: Tesla geeft voorrang aan de krachtigste versies. De achterwielaangedreven variant zal pas in 2025 beschikbaar zijn! Dat is nog twee jaar wachten, dus in totaal vier jaar achterstand!

Winstgevendheid niet gegarandeerd

Met deze prijs is de Cybertruck ook 10.000 dollar duurder dan de F-150 Lightning van Ford, de benchmark voor de opkomende elektrische pick-upmarkt in de VS, met vergelijkbare prestaties en actieradius. Ondanks deze prijs is de fabrikant er echter niet zeker van dat hij geld zal verdienen met dit model. Een paar weken geleden gaf Elon Musk toe dat Tesla "zijn eigen graf had gegraven" met de Cybertruck vanwege de complexiteit om dit nieuwe model in productie te nemen. Uiteindelijk zal de Texaanse fabriek naar verwachting echter 250.000 eenheden per jaar bouwen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in