De Ford Explorer heeft z’n prijs

4w geleden | Laurent Zilli

Aanvankelijk gepland voor lancering in de tweede helft van 2023, beginnen de leveringen een jaar later. Bestel je hem vandaag, dan wordt hij in september geleverd. Wat moet dat kosten?

Ja, de Ford Explorer heeft wat vertraging opgelopen, maar daar is een goede reden voor: de fabrikant had deze beslissing blijkbaar genomen om het voertuig aan te passen aan toekomstige Europese veiligheidsvoorschriften. Maar nu is alles klaar en start de productie in de fabriek in Keulen volgende zomer. Het model staat al op de configurators op de merkwebsite, dus de prijs is bekend. Het goede nieuws is dat Ford zijn belofte nakomt. Of, liever gezegd, zal doen.

Onder 45.000 euro

Die belofte was om een basisversie voor minder dan 45.000 euro aan te bieden. Deze versie, met 170 pk en een actieradius van 385 kilometer, is nog niet te bestellen. Maar aangezien een 286 pk sterke versie, met een grote 77kWh-batterij die een WLTP-actieradius tot 600 killometer belooft, al kan worden geconfigureerd voor een prijs van 45.768 euro (korting afgetrokken, op het moment van schrijven), is het duidelijk dat de instapprijs inderdaad onder 45.000 euro zal liggen. Op dit moment kun je ook kiezen voor een AWD-versie met twee motoren en 340 pk, die 566 kilometer uit dezelfde grote batterij puurt. Het maximale laadvermogen is respectievelijk 135 en 185 kW en het duurt 28 en 26 minuten om van 10 naar 80% lading te gaan.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in