Dacia Manifesto: de leuke goedkope buggy die je niet kunt kopen

1j geleden

Terwijl Dacia gewend is aan pragmatische auto's, verrast het ons deze keer met de Manifesto, een verbazingwekkende buggy die ruikt naar avontuur en heet zand. Verwacht niet dat je hem naast de Duster in jouw garage kan parkeren: deze concept moet nieuwe ideeën voor het merk verkennen.

Dacia blijft vooruitgaan. Na een verjonging van zijn imago, een nieuw design voor al zijn modellen en een nieuw logo, en na de herinrichting van zijn dealerships, probeert de fabrikant ons nu met de Manifesto iets meer te vertellen over zijn toekomst. "Deze concept belichaamt de ambitie van het merk om zijn klanten te ondersteunen in hun groeiende enthousiasme voor buitenactiviteiten [...] en presenteert een aantal innovaties, waarvan sommige terug te vinden zullen zijn op toekomstige voertuigen in het Dacia-gamma", aldus de fabrikant.

De ingenieurs en ontwerpers hebben een voertuig ontworpen dat in harmonie is met de natuur, wat tot uiting komt in de afwezigheid van deuren, ramen en voorruit voor een echte rijervaring in de open lucht. Er is geen achterklep aan de achterkant, maar een multifunctioneel werkoppervlak dat kan worden gebruikt voor allerlei buitenactiviteiten. Er zijn ook uitklapbare dakrails om allerlei soorten lading te ondersteunen, een verwijderbare accu die elektriciteit levert via een stopcontact, en een unieke koplamp die verandert in een lantaarn. Het interieur is waterdicht, wasbaar met een waterslang, en van de stoelhoezen kan je in enkele seconden slaapzakken maken.

Technisch gezien maakt de Manifesto gebruik van natuurlijke en gerecycleerde elementen in het ontwerp van zijn interieur en exterieur. Hij heeft vier aangedreven wielen en luchtloze banden, die lekvrij zijn voor een betere duurzaamheid.

Het is nog niet bekend welke innovaties zullen worden overgenomen in toekomstige Dacia-modellen. Dacia heeft er al één aangekondigd: Youclip, waarmee een reeks nuttige en modulaire accessoires eenvoudig en gemakkelijk kan worden bevestigd.

De Dacia Manifesto is een van de zes exclusieve modellen die de Renault Groep presenteert op het autosalon van Parijs, dat op 18 oktober van start gaat.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in