DS4: tussen sedan en SUV

3j geleden

Citroëns luxemerk heeft zopas zijn nieuwste model onthuld. Dat houdt het midden tussen een sedan uit het C-segment (Golf, Mégane...) en een SUV, besprenkeld met luxe en design op z’n Frans.

De DS4 is een snedige cross-over die eruitziet alsof hij overal naartoe kan, dankzij tal van cosmetische trucs genre grote wielen, opvallende spierlijnen enzovoort. Er komen drie versies met verschillende persoonlijkheden (Cross, Performance Line en "normaal"). Van meet af aan is er een plug-inhybride met een totaalvermogen van 225 pk.

In de brochure staan ook drie PureTech-benzinemotoren (130, 180 en 225 pk) en één BlueHDI-dieselmotor met 130 pk. Ze zijn stuk voor stuk enkel combineerbaar met een achttrapsautomaat.

Zoals de andere DS'en biedt de DS4 een verfijnd interieur met het intussen bekende "Clous de Paris"-patroon of opzienbarende materialen zoals essenhout. De Franse auto legt ook de nadruk op technologie met talrijke rijhulpmiddelen en een nieuw klein toetsenbord voor het infotainmentsysteem.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in