DS presenteert concept à la Formula E

2j geleden

DS gun een blik op zijn toekomst met de concept E-Tense Performance. Hij is afgeleid van de Formula E.

DS bereidt zich actief voor op de overgang naar volledig elektrische auto's. Deze E-Tense Performance-concept is een direct resultaat van de lessen die het merk trekt uit de Formule E en schetst in één ruk de contouren van de toekomstige modellen van het merk.

Deze concept, een echt technologisch demonstratiemodel, is gebouwd rond een carrosserie uit koolstofvezel. Ook het onderstel komt van de elektrische eenzitter uit de Fomula E. De aandrijving verloopt via twee motoren van respectievelijk 250 kW en 350 KW op elke as, voor een gecombineerd vermogen van 600 kW (815 pk). Beide worden aangedreven door een ultraperformante batterij, ondergebracht in een carbon-aluminium behuizing en geplaatst in het midden achteraan.

De batterij is ontworpen in samenwerking met TotalEnergies en zijn dochteronderneming Saft en maakt gebruik van een koelsysteem dat veel efficiënter is dan dat van conventionele batterijen, zodat het sportieve potentieel van de auto ten volle kan worden benut. De fabrikant verklaart verder dat de E-Tense Performance weliswaar een conventioneel remsysteem (met schijven en remblokken) behoudt, maar dat het regeneratiesysteem in de overgrote meerderheid van de gevallen alleen voor de remming zorgt.

Het exterieurdesign schetst de toekomst van het merk, met een combinatie van sportiviteit en grand touring, vooral aan boord, waar de kuipstoelen en het Formula E stuurwiel gecombineerd worden met Focal hifi-luidsprekers.

Een uniek fysiek prototype, DS E-Tense Performance, zal ook verkrijgbaar zijn in non-fungible token of NFT. Vier verschillende versies zullen worden aangeboden tussen 7 februari en 23 oktober, de datum dat het prototype het Autosalon van Parijs aandoet.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in