Corvette gaat elektrisch

1j geleden | Nicolas Morlet

"Een geëlektrificeerde Corvette zal volgend jaar beschikbaar zijn en een volledig elektrische versie volgt.” Met deze ondubbelzinnige tweet gaf Chevrolet een inkijkje in de toekomst van zijn beroemde Corvette.

De Corvette van de achtste generatie, die sinds vorig jaar via Luxemburg in ons land wordt verdeeld, vormt een duidelijke breuk met zijn voorgangers door zijn motor achteraan in plaats van vooraan te plaatsen. Volgend jaar zal de sportwagen een tweede metamorfose ondergaan door voor het eerst in zijn geschiedenis elektriciteit te gebruiken.

De voor volgend jaar aangekondigde "geëlektrificeerde" versie suggereert de komst van een plug-inhybride. Deze oplossing stelt hem in staat te concurreren met de nieuwste Ferrari 296 GTB en McLaren Artura, die soortgelijke motoren hebben. De komst van een 100% elektrische versie het jaar daarop zou de legendarische Amerikaanse auto naar een andere dimensie tillen, met een zekere Tesla Roadster als aangewezen concurrent.

Er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat deze nieuwe versies in Europa zullen worden verdeeld. Maar als we nu op de V8 kunnen rekenen: waarom niet?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in