Chinese auto's: een "koopje"... maar 9 op de 10 wil er geen!

4mnd geleden | Nicolas Morlet

50% van de bestuurders van bedrijfswagens vindt ze een "koopje"... maar 9 op de 10 wil er geen!

Een Chinese auto is goed... voor andere mensen! Zo kunnen we de resultaten van het onderzoek van ALD Automotive samenvatten. Hoewel leaserijders over het algemeen een positief beeld hebben van Chinese auto's, zegt vrijwel geen van hen klaar te zijn om de sprong te wagen.

52% van de Belgische leaserijders vindt de aanschaf van een Chinese auto een goede deal, zo blijkt uit cijfers van GfK in opdracht van ALD Automotive-LeasePlan (Ayvens), 's werelds grootste leasemaatschappij. Maar ondanks hun groeiende populariteit moeten Chinese auto's nog steeds opboksen tegen veel vooroordelen. China is het land dat het minst wordt gewaardeerd door leaserijders. Dit komt vooral door de onzekere reputatie van het land (51%), gevolgd door zorgen over de kwaliteit (41%). De derde meest genoemde factor is de schaarste aan autodealers (31%) voor deze merken. Dit is verrassend, in een tijd waarin alle autofabrikanten hun netwerken aan het heroriënteren zijn... en Tesla naam maakt met zijn dunbevolkte "servicepunten".

Het onderzoek stelt ook dat "de waardering voor Chinese auto's toeneemt wanneer consumenten niet weten dat de auto Chinees is. Met andere woorden, wanneer de herkomst van de auto niet bekend is, beschouwen mensen de auto als veilig, goed uitgerust en technologisch geavanceerd".

Chinese auto's: nog een lange weg te gaan

Er is dus nog een lange weg te gaan voordat de Chinese auto zijn intrede doet in wagenparken. Het imago van China en het feit dat Belgen vaak trouw blijven aan bekende merken zouden wel eens de belangrijkste obstakels kunnen zijn, volgens het onderzoek. Het is dan ook niet verrassend dat de populairste leasemerken nog steeds Duits zijn (69%), voor Frankrijk en Zweden, wat ook een paradox is aangezien Volvo nu eigendom is van... de Chinese groep Geely.  China daarentegen blijft onderaan de ranglijst staan: slechts 6% van de leaserijders zegt te overwegen om in de nabije toekomst een Chinese auto te kopen. Van hen acht 48% de kans klein en 46% sluit deze optie zelfs helemaal uit.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in