Bugatti: vergeet de W, maar onthou de 16

1mnd geleden | Laurent Zilli

Degenen die vreesden dat Bugatti in dit tijdperk van elektrificatie in het gareel zou gaan lopen, mogen gerust zijn. De W16 houdt het na 20 jaar (hyper)activiteit voor bekeken, maar zijn vervanger wordt net zo bijzonder.

Toen de productie van de Chiron, en daarmee de W16-motor, ten einde liep, werd er gezegd dat er nooit meer zo'n motor zou komen. Dat is waar, maar het betekende niet dat Bugatti ineens zou gaan normaliseren. Ja, het is zeer waarschijnlijk dat het volgende meesterwerk van het merk een vorm van elektrificatie zal bevatten. Maar de mechanica die door deze elektrificatie wordt ondersteund, belooft giga te zijn.

Furieuzer

We weten het nu zeker, want Bugatti heeft een video gepubliceerd waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht van een geheel nieuwe V16-motor. Het enige wat we voorlopig weten is dat het een beeldenstormer wordt en dat zijn stem veel woester is (luister naar de video hieronder) dan die van de holle W16. Cilinderinhoud? Vermogen? Type elektrificatie? Dat valt nog te bezien. Maar lang wachten is niet bij, want de nieuwe Bugatti wordt in juni 2024 onthuld.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in