Bentley Continental GT Le Mans Collectie: twintig jaar later...

1j geleden | Laurent Zilli

In 2003 voegde Bentley een nieuw hoofdstuk toe aan een verhaal dat 73 jaar eerder was begonnen. Het verhaal van de overwinningen tijdens de 24 uen van Le Mans. Vandaag is een eerbetoon dus op zijn plaats.

Gedurende alle jaren onder Rolls-Royce's overheersing, van 1931 tot 1998, was Bentley afwezig in elke wedstrijd, inclusief de 24 uren van Le Mans, waarin het merk geschiedenis heeft geschreven. Toen VW Bentley in 1998 overnam, was een van de eerste projecten om het succes in de Sarthe te hernieuwen. Het Speed 8-prototype debuteerde in 2001 en won in 2003 de etmaalrace, Bentley's zesde overwinning.

Nummer 7

De auto in kwestie droeg het nummer 7, een nummer dat trots prijkt op de grille van de auto die nu deze overwinning eert, de Continental GT Le Mans Collection. En dat is niet de enige verwijzing. Er is natuurlijk de kleur Verdant Green en de witte streep, identiek aan die van het prototype uit 2003. Op het dashboard uit koolstofvezel, ter hoogte van de passagier, staan zes lauwerkransen, die de zes Le Mans-overwinningen van Bentley uitbeelden. Onderaan de console loopt het klokje niet van 1 tot 12, maar van 1 tot 24. Tot slot het meest sprekende detail: in een van de kleine wijzerplaten op het dashboard zit een halve klep van de V8 van de Speed 8 verwerkt. De enige dissonante noot in dit alles? De motor onder de motorkap is de W12. Was de V8 niet toepasselijker geweest? Het zij zo. De "Le Mans Collection" zal worden aangeboden als coupé en cabrio. En raad eens hoeveel er van elk zullen zijn? 24, natuurlijk.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in