BYD gaat auto's bouwen in Europa

4mnd geleden | Laurent Zilli

Het is officieel: de Chinese fabrikant BYD heeft binnenkort een productie-eenheid in Europa. Hierdoor hoeven de elektrische auto's van BYD geen Europese belasting te betalen op import uit China.

De aankondiging werd gedaan op vrijdag 22 december: BYD gaat enkele miljarden euro's investeren in Europa, en meer specifiek in Hongarije, om de productie van elektrische auto's in de Europese Unie te ontwikkelen. De Financial Times kondigde het nieuws iets te vroeg aan, op basis van een verklaring van de Hongaarse premier Viktor Orban, die zei dat banen in het zuiden van het land binnenkort zouden profiteren van aanzienlijke industriële investeringen.

Bussen

BYD's autofabriek in Hongarije begint niet bij nul, want de Chinese groep heeft daar al een productielocatie van bussen. Deze fabriek zal worden uitgebreid voor de productie van elektrische auto's en batterijen. Tegelijkertijd zou Hongarije zijn positie als knooppunt voor de auto-industrie in Europa consolideren, aangezien Mercedes, Audi, Suzuki en BMW er al fabrieken hebben.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in