BMW iX komt in twee badges

3j geleden

Het Beierse automerk onthult verdere details over zijn nieuwe elektrische topklasse-SUV. Zoals je mag verwachten van het merk is er ook een snelle iX.

 

Met een vermogen van 500 pk beschikt de iX xDrive50 over twee elektromotoren en een batterij waarvan de exacte capaciteit niet werd onthuld. De actieradius wel. Die zou meer dan 600 km (WLTP) bedragen. Daaronder staat de rationelere xDrive40, goed voor 300 pk en een rijbereik van iets meer dan 400 kilometer.

En de prestaties? De 40 haalt 100 km/u vanuit stilstand in 6 seconden, in de 50 duurt het geen 5 seconden. Die laatste kan ook tot 200 kW opladen, tegenover 150 kW voor de eerste. In beide gevallen duurt het laden van 10 tot 80% maar 40 minuten.

De IX is ongeveer even lang en breed als een X5 en beschikt over indrukwekkende technologie die vooral het semi-autonoom rijden verder uitbreidt. Zoals gebruikelijk bij BMW zijn de personaliseringsmogelijkheden zeer gevarieerd, met onder meer de keuze uit velgen tot 22 duim.

Zeer origineel - noem het eenvoud in het kwadraat - is het interieur zonder middenconsole dat kan bekleed worden met stof, voor een 'prototypegevoel'. De prijzen zijn al bekend: u zult 81.200 euro moeten betalen voor de xDrive40 en 97.950 euro voor de xDrive50.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in