Audi onthult de Q4 e-tron meteen ook als Sportback

3j geleden | Nicolas Morlet

Audi licht de sluier van niet één, maar twéé Q4’s e-tron. De elektrische SUV krijgt meteen ook een coupévariant. Technisch zijn er geen verschillen. Er is keuze voor een batterij met hoge capaciteit en een recordbereik.

 

Uiterlijk zijn de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron duidelijk verwant aan de "grote" Q7 e-tron (en Sportback) die al op de markt zijn. Vooral achteraan, waar die karakteristieke lichtband opduikt. De flanken zijn gespierd, de voorzijde gesculpteerd, wat bijdraagt aan een potige look.

Beide modellen delen hun platform, alsook hun lengte (4,26 meter). Verrassend genoeg biedt de Sportback meer kofferruimte: 535 liter tegen 520 voor de gewone Q4. Beide zijn ook in staat om een aanhangwagen van 1.200 kg te trekken, toch als je voor de quattro-versie kiest.

 

 

Gerecycleerde materialen

Het interieur ligt in lijn met de recente modellen van Audi. De sfeer is technologisch en overzichtelijk, met nog steeds een bediening via knoppen voor de belangrijkste functies. Een zwevende middenconsole zorgt voor een luchtige aanpak met handige opbegruimte. Er is veel plaats voor de inzittenden. In de S is het interieur bekleed met gerecycleerd plastic. Audi stipt aan dat er voor één zitplaats 26 PET-flessen van 1,5 liter nodig zijn.

 

 

Tot 520 kilometer

Naast twee carrosserievarianten komen er ook verschillende batterijversies: de 35 e-tron met 170 pk, de 40 e-tron met 204 pk en de 50 e-tron Quattro met 299 pk (voorzien van twee elektromotoren). Voor het rijbereik kondigt Audi 520 kilometer per lading aan voor de 40 e-tron (77 kWh), een recordwaarde in zijn klasse.

Maar de andere versies blijven niet achter: de 50 e-tron belooft 488 tot 497 kilometer, afhankelijk van de gekozen carrosserie, terwijl de 35 e-tron (met een kleinere accu van 52 kWh) 341 kilometer aankondigt. Met de 125 kW-snellader kan in slechts 10 minuten een autonomie tot 130 kilometer worden teruggewonnen!

 

 

Prijzen al bekend

De Audi Q4, een directe concurrent van onder meer de Mercedes GLA, is nu al te bestellen. De eerste leveringen zijn gepland voor juni. De Q4 35 e-tron begint bij 41.990 euro, de Q4 40 e-tron kost 48.500 euro en de Q4 50 e-tron quattro kost 56.350 euro (met standaard het S-Line-pakket). De Sportback, pas te bestellen vanaf juni, kost 2.000 euro extra.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in