Amazon gaat auto's online verkopen!

5mnd geleden | Stephane Monsin

Volgens onze gesprekken in de Belgische auto-industrie komt 100% onlineverkoop niet echt van de grond. Maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan lijkt Hyundai er wel in te geloven, want vanaf volgend jaar zal de Koreaanse fabrikant zijn modellen aanbieden op het onlineverkoopplatform van Amazon!

In 2024 zullen autodealers voor het eerst auto's kunnen verkopen op de Amerikaanse winkel van Amazon. Hyundai zal het eerste merk zijn dat klanten kunnen kopen. Met deze nieuwe digitale winkelervaring kunnen klanten online een nieuwe auto kopen en deze vervolgens ophalen of laten bezorgen door hun lokale dealer op een moment dat hen het beste uitkomt. Klanten kunnen op Amazon zoeken naar auto's die beschikbaar zijn in hun regio op basis van een aantal voorkeuren, waaronder model, afwerking, kleur en functies, de auto van hun voorkeur kiezen en online betalen met de door hen gekozen betaal- en financieringsopties. Voor Hyundai is het een geweldige kans om zijn aanbod te laten zien op een ongebruikelijk platform.

Alexa binnenkort in Hyundai-auto's

De samenwerking tussen Amazon en Hyundai gaat nog verder: vanaf 2025 zullen Hyundai-auto's de virtuele assistent Alexa integreren in hun infotainmentsystemen. Hyundai-bestuurders zullen Alexa gemakkelijk kunnen vragen om muziek, podcasts of audioboeken af te spelen, herinneringen in te stellen, to-dolijstjes bij te werken en agenda's te controleren. Klanten zullen ook in staat zijn om hun slimme huis vanaf de weg te bedienen, bijvoorbeeld door te vragen om het huis te verwarmen wanneer ze thuiskomen, te controleren of de deuren op slot zijn, enz. De virtuele assistent van Amazon zal het ook mogelijk maken om actuele verkeers- of weersinformatie op te vragen en de mediaspeler of het navigatiesysteem van de auto met de stem te bedienen, waarbij bepaalde Alexa-functies zelfs toegankelijk zijn als de internetverbinding onderbroken of niet beschikbaar is.

Hyundai is niet de eerste autofabrikant die Alexa integreert. De virtuele assistent van Amazon is al verschenen in VW-auto's zoals Seat, Cupra en Skoda.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in