Alpine A110 Enstone Edition, voor F1-liefhebbers

10mnd geleden | Laurent Zilli

Het aantal gelimiteerde edities van de A110 is de afgelopen maanden toegenomen en hier is er weer een. Er worden slechts 300 exemplaren gemaakt en de 'Enstone Edition' zou wel eens de meest gewilde kunnen zijn voor F1-liefhebbers.

Goed, laten we de niet-ingewijden vertellen wat de liefhebbers al weten. Deze gelimiteerde serie ontleent zijn naam aan het stadje Enstone, niet ver van het Engelse circuit Silverstone en de thuisbasis van het hoofdkwartier van het Alpine F1 Team. Het Alpine F1 Team is ook daadwerkelijk betrokken bij de productie van de Alpine A110 Enstone Edition, zij het op zeer beperkte schaal.

Gemaakt in de F1-fabriek

Naast de matgrijze lak, de matzwarte 18-duimsvelgen en de zilvergrijze remklauwen, zit het belangrijkste kenmerk van deze A110 in de carbon elementen aan boord: zonnekleppen, inzetstukken op de middenconsole en nog wat decoraties hier en daar. Deze elementen zijn vervaardigd in dezelfde ovens die worden gebruikt om de carbon onderdelen voor de Alpine Formule 1-auto's te produceren. En om geen twijfel te laten bestaan, krijgen de auto's een genummerde badge en de handtekening van het Alpine F1 Team op de Sabelt-kuipstoelen. Vreemd genoeg, aangezien dit een eerbetoon is aan de F1, zijn de aerodynamische opzetstukkken niet standaard, maar optioneel, zoals op elke A110 S. Het is op deze versie dat de Enston Edition is gebaseerd, die daarom de 300 pk-versie van de 1.8-motor krijgt, gecombineerd met een zevenbak met dubbele koppeling. De Alpine A110 Enstone Edition wordt alleen verkocht in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en kost 93.970 euro, oftewel 13.000 euro meer dan een A110 S. Dat noemen wij de tol van exclusiviteit.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in