Voorwoord motorfiets - Stiekeme gedachten of voorgevoel?

1j geleden

Er is nog nooit zoveel over tweewielers gepalaverd als begin 2023!

Dat komt door de opmerkelijke daling (-30%) van de verkoop van tweedehandsmotoren. De invoering van de technische keuring schrikt immers veel particulieren af, die niet graag naar de keuring gaan, die vaak ver van hun huis ligt, om hun motor te mogen verkopen. Je zou het ‘collateral damage’ van deze nieuwe wet kunnen noemen. Als we de sociale netwerken mogen geloven, dan zijn er vooral verhalen over afkeuringen om redenen die vaak futiel zijn of zelfs totaal belachelijk en verzonnen door een keurder die hoog oploopt met zijn autoriteit.

Aangezien motorrijden meer een passie is dan een verplichting, zal de potentiële koper steeds meer kiezen voor een dealer om een nieuwe motor te kopen! Op voorwaarde dat hij hem voor de zomer kan laten leveren en dat zijn koopkracht dat toelaat, uiteraard... En wie verkoop van nieuwe motoren zegt, zegt btw, inschrijvingsbelasting... en dus inkomsten voor de staat. Meer dan ooit bevindt de motor zich in een nogal vijandige omgeving waar het gebruik van een voertuig met verbrandingsmotor als vrijetijdsvoertuig veel mensen lijkt te storen.

Onze regeringen zouden dit deel van de bevolking maar wat graag zien verdwijnen, want het is te duur (aan ziekenhuiskosten), te lawaaierig en vooral te mobiel. Bovendien houden we maar niet op met klagen (terecht, overigens) over de staat van onze wegen. Nog een goede reden om ons tot stilte te dwingen. In een tijd waarin de groenen willen dat we alleen nog maar met het openbaar vervoer reizen en anderen (of dezelfden) op het punt staan alle stadscentra te sluiten, is onze bewegingsvrijheid storend.

In het beste geval rijden we morgen allemaal op elektrische scooters, wonen we in goed geïsoleerde sociale woningen en kunnen we enkel nog virtueel genieten van onze passie in een metaversum waar motoren misschien nog bestaan. Een triest toekomstbeeld…

Philippe Hunin

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in