Volkswagen creëert een "elektrisch eiland" in de Middellandse Zee

2j geleden | Nicolas Morlet

Volkswagen en de Griekse regering starten een proefproject. Ze slaan de handen in elkaar om het wagenpark van het Egeïsche eiland Astypalea volledig te elektrificeren. De eerste voertuigen zijn ter plaatse aangekomen en worden gebruikt door de politie en de havenautoriteiten.

 

Astypalea, een partnerschap tussen de fabrikant en de Griekse regering, wordt "een laboratorium voor decarbonisatie in Europa", verklaarde Herbert Diess, CEO van de Volkswagen Group.

De ambitie is om het ganse eiland over te zetten op een volledig elektrisch wagenpark, niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de toeristen. Hoewel er slechts ongeveer 1.400 plaatselijke bewoners zijn, bezoeken elk jaar ongeveer 72.000 toeristen het eiland, dat de karakteristieke vorm van een vlinder heeft.

Er zijn niet minder dan 1.500 voertuigen op dit kleine stukje land. De regering hoopt dat dit aantal tijdens de overgang naar elektrificatie tot ongeveer 1.000 stuks wordt teruggebracht.

Om de plaatselijke bevolking en de verhuurbedrijven aan te moedigen zo snel mogelijk over te schakelen, hebben de regering en de fabrikant meer dan 10 miljoen dollar uitgetrokken. Dat geld moet helpen bij de aankoop via bonussen van 12.000 euro per voertuig. Bewoners krijgen ook een thuislaadstation aangeboden, terwijl de luchthaven onlangs een oplaadstation in gebruik heeft genomen.

In het kader van het project zullen ook verschillende hernieuwbare energiebronnen (zonne- en windenergie) worden geïnstalleerd om de energie te produceren die nodig is om deze voertuigen aan te drijven, en om op lange termijn de behoeften van het hele eiland te dekken. Dit is een essentiële voorwaarde voor de zin van dit project, want de stroomvoorziening van het eiland wordt momenteel verzorgd door... dieselgeneratoren.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in