Test Aankoop toont de tekortkomingen van onze laadinfrastructuur aan

3j geleden

Uit een praktijktest van de consumentenorganisatie Test-Aankoop blijkt dat het oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen in ons land nog verre van ideaal is.

 

In een video wil Test-Aankoop de aandacht van de overheid vestigen op het feit dat het netwerk van oplaadstations in ons land niet homogeen is. Het verschilt te sterk per regio en is onderhevig aan talrijke storingen. Dat bleek uit een testrit tussen Oostende en Signal de Botrange aan het stuur van een Polestar 2.

Test Aankoop vond het laden van een elektrische auto erg problematisch wanneer er thuis geen wallbox hangt, constateerde dat de oplaadpunten op het wegennet vaak buiten gebruik zijn en dat lange ritten daardoor erg moeilijk zijn. De uitgestippelde reis duurde twee keer zo lang als verwacht. Een nachtmerrie.

Het laatste negatieve punt dat Test-Aankoop opmerkt: de hoge prijs van de laadbeurten, die in sommige gevallen het gebruik van de elektrische auto duurder maakt dan zijn equivalent met een verbrandingsmotor! De consumentenvereniging dringt daarom aan op een bezinning over de toekomst, zo niet zal de doorbraak van de elektrische auto ernstig worden afgeremd.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in