Kofferruimte: mag het een beetje minder zijn?

3j geleden

De Duitse automobielvereniging ADAC heeft de kofferruimte van 150 auto's gecontroleerd. Het stelt vast dat de autofabrikanten het niet te nauw nemen met hun officiële gegevens.

Om de controle door te voeren, gebruikte de ADAC kleine blokken waarmee het de kofferruimte van 150 verschillende auto's vulde. De vastgestelde afwijkingen bleken vooral significant bij grotere auto's. Een voorbeeld? Een XC90 kan in werkelijkheid 475 liter bagage meenemen, terwijl Volvo 721 liter aankondigt. De Volkswagen Sharan kwam als recordbreker uit de test. De grote monovolume laat een verschil van 325 liter zien ten opzichte van de officiële gegevens!

Volgens de ADAC zijn de cijfers veel nauwkeuriger op instapmodellen. Bij een Dacia Duster is de kofferbak maar 3 liter kleiner dan aangekondigd. De Duitse organisatie wil vooral de berekeningsmethode aan de kaak stellen die niet geharmoniseerd is tussen de verschillende fabrikanten. Bij de aankoop van een nieuw voertuig beschouw je de geafficheerde volumes dus het best als een schatting.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in