Dit zijn de Gezinsauto's van het Jaar

3j geleden | Nicolas Morlet

Naast de Dacia Duster, Skoda Octavia Combi is ook de MG ZS EV gelauwerd als "Gezinsauto van het Jaar". Voor het eerst staat er een Chinees merk op het podium van de jaarlijkse verkiezing van de Vlaamse mobiliteitsorganisatie VAB.

 

Door de coronamaatregelen kon er dit jaar geen volksjury stemmen voor de verkiezing van 'Gezinsauto van het Jaar'. Alleen de uitgenodigde professionals, die onder strikte beschermingsmaatregelen de deelnemende voertuigen konden testen, mochten hun mening geven.

 

De verkiezing introduceerde enkele nieuwigheden, zoals een categorie elektrische voertuigen (voorbehouden voor 100% elektrische auto's, geen hybrides meer). Daarnaast werd de kostprijs per kilometer als nieuw criterium opgenomen.

 

In de categorie "minder dan 22.000 euro" won de Dacia Duster, dankzij zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn lagere gebruikskosten (voor de LPG-uitvoering). In de categorie "minder dan 34.000 euro" haalde de Skoda Octavia goud door zijn praktische karakter en enorme koffer. De jury merkte terloops op dat breaks als deze interessanter blijken dan SUV's voor gezinnen die op zoek zijn naar een ruime auto.

 

In de categorie elektrische auto's, ten slotte, won de MG ZS EV. Dat heeft hij te danken aan zijn aantrekkelijke verhouding tussen prijs, uitrusting en autonomie.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in