27 bedrijven roepen op tot het einde van verbrandingsmotoren

3j geleden | Nicolas Morlet

Coca-Cola, Ikea, Volvo en LeasePlan behoren tot de 27 bedrijven die samen een open brief aan de Europese Commissie hebben ondertekend waarin wordt opgeroepen het einde van verbrandingsmotoren in de hele Europese Unie te bekrachtigen tegen 2035.

 

"Samen zijn auto's en lichte bedrijfsvoertuigen verantwoordelijk voor 15% van de CO2-uitstoot en de belangrijkste bron (26%) van het giftige stikstofoxide dat chronische ziekten veroorzaakt, het leven van 54.000 Europeanen per jaar verkort en meer dan 200 miljard euro per jaar aan olie-import kost.” Dit is de basis voor de oproep van het consortium tot een "0 g/km-doelstelling voor alle fabrikanten" in Europa, maar zonder de bron of de (sappige) inkomsten uit de afzet van olieproducten te specificeren.

De bedrijven, waarvan er vele betrokken zijn bij elektrische mobiliteit, met name door o.a. het aanbieden van oplaadoplossingen (Allego, Avere, Chargepoint, EVBox, Fastned, Greenway, enz.), wijzen er ook op dat de fabrikanten nu hard werken aan de versnelling van de ontwikkeling van elektrische auto's, die momenteel minder dan 10% van de inschrijvingen in Europa vertegenwoordigen.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in