De Ford Mustang Mach-E verzoent fun en technologie

10mnd geleden

Gepassioneerde bestuurders geloven vaak dat technologie aan boord het rijplezier beknot. De Ford Mustang Mach-E bewijst het tegendeel.

In de wereld van elektrische auto's is de Ford Mustang Mach-E unaniem erkend als een van de leukste om mee te rijden, alle categorieën meegerekend. De vakpers heeft hem herhaaldelijk geprezen om zijn authentieke rijdynamiek, zijn sportieve prestaties en, in het algemeen, zijn 'funfactor'. Dit bewijst dat plezier achter het stuur niet per se vraagt om een minimale technologische uitrusting, want de Mustang Mach-E is in dit opzicht behoorlijk goed uitgerust.

Gepersonaliseerde suggesties

Zo is er het SYNC-multimediasysteem van de nieuwe generatie, met spraakherkenning en vooral het vermogen om te leren. Na verloop van tijd kan het systeem de gewoonten van de gebruiker herkennen en gepersonaliseerde suggesties doen. SYNC kan bijvoorbeeld voorstellen om na een dag werken naar huis te bellen als de gebruiker dat regelmatig doet, of vragen of hij op maandagavond naar de sportschool wil als dat zijn gewoonte is. De Ford Mustang Mach-E kan dus meer zijn dan alleen maar een auto - hij is ook een soort persoonlijke assistent.

Veiligheid voorop

Maar naast technologieën die het leven vereenvoudigen, beschikt de Mustang Mach-E ook over technologieën die levens kunnen redden. Dit zijn onder andere Lane Keeping Assist, dat actief voorkomt dat je onbedoeld van rijstrook verandert. Er is ook Blind Spot Monitoring, gekoppeld aan Lane Keeping Assist om te voorkomen dat je bij het uitwijken tijdens een inhaalmanoeuvre een auto in de blinde hoek raakt. Er is ook Pre-Collision Assist, dat overdag of 's nachts de camera's aan boord gebruikt om andere voertuigen en voetgangers te detecteren en automatisch een noodstop kan uitvoeren om een dreigende aanrijding te voorkomen. De camera's betreft, deze hebben 360°-zicht, waarmee de onmiddellijke omgeving van de auto tijdens het manoeuvreren in de gaten kan worden gehouden.

Een laatste toevoeging aan het lijstje is Cruise Control 2.0, een systeem dat we meer gewend zijn te vinden in minder betaalbare auto's dan de Ford Mustang Mach-E. Naast het handhaven van een constante snelheid en een veilige afstand op hoofdwegen, is de unieke eigenschap van het systeem dat het gekoppeld is aan de sensoren en camera's van de auto en aan de navigatiekaart. Hierdoor kan Cruise Control 2.0 automatisch de snelheid aanpassen wanneer je een scherpe bocht, een rotonde of zelfs een verkeersbord nadert dat een wijziging in de maximumsnelheid aangeeft. Of hoe je je kan beschermen tegen een... onverwachte uitgave.

Wil je ook deze fun en technologie beleven? Zoek en koop je Ford Mustang Mach-E door te surfen naar de site met alle beschikbare voertuigen. Binnen één tot twee weken zit je achter het stuur. Je profiteert van het tijdelijke Ford Protect Electric-aanbod, dat 5 jaar garantie (100.000 km), gratis onderhoud en assistentie omvat.

(PARTNER CONTENT)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in