Wanneer de Bugatti Chiron als kleermaker Hermès heeft

2j geleden | Nicolas Morlet

Voor sommige Bugatti-klanten is the sky the limit. Neem nu de Amerikaan Manny Khosbin die aan het beroemde Franse luxemerk Hermès vroeg om ‘iets’ te doen met zijn Chiron.

 

Deze Bugatti Chiron is volledig afgewerkt in een krijtkleur uit de Hermès-collectie. Het unieke model behoort toe aan de autoverzamelaar Manny Koshbin. U moet hem maar eens googelen.

De hele auto, en ook de velgen, zijn in een off-whitekleur uitgevoerd, met uitzondering van een paar chroomaccenten en de remklauwen. Sommige details zijn speciaal door Hermès ontworpen, zoals de "H" in de grille of het "Courbettes et Cabrioles"-motief dat de onderkant van de achterspoiler siert.

Dit motief is ook terug te vinden aan boord, eveneens bekleed met leder in "krijtkleur" speciaal gemaakt door de lederafdeling van Hermès. Het wordt gecombineerd met ecru leder voor het dashboard, de airconditioning en de middenconsole. 

 

 

"Voor deze speciale Chiron waren twee bezoeken aan Hermès in Parijs nodig om het ontwerp en de realisatie van het interieur te bespreken en de voortgang van het werk te zien. Het Hermès-team, de Bugatti-ontwerpers en ik moeten honderden e-mails hebben uitgewisseld. Ik heb mijn tijd genomen om deze auto te ontwerpen. Ik heb het bewust gedaan, omdat ik weet dat ik deze auto op een dag aan mijn zoon zal doorgeven. Hij zal generaties lang meegaan," verklaart Manny Koshbin, wiens Chiron al de derde is van het bedrijf uit Molsheim. Hij bezit ook twee Veyrons.

De timing van Bugatti's aankondiging is echter verrassend, want volgens zijn YouTube-kanaal heeft de gelukkige eigenaar zijn auto al in december 2019 in bezit genomen.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in