Nissan frist zijn Leaf op

2j geleden | Nicolas Morlet

De Nissan Leaf, de pionier van de elektrische compacte auto, moet opboksen tegen een concurrentie die met de dag heviger wordt. Daarom krijgt hij een facelift die zijn uiterlijk subtiel moderniseert en zijn technologische arsenaal verrijkt.

Terwijl de echte nieuwigheden van 2022, de SUV's X-Trail en Ariya, nog moeten komen, gaat Nissan door met het vernieuwen van zijn huidige gamma. Nu is het de beurt aan de Leaf om om terug zijn plek in de schijnwerpers te veroveren. Voor het modeljaar 2022 herziet de compacte elektrische auto zijn uiterlijk met een meer trendy kleurenpalet en nieuwe tweekleurige lichtmetalen velgen in 16 en 17 duim. Aan de voorkant is de 'grille' nu vervaardigd van een glad zwart oppervlak met daarop het bijgewerkte logo van het merk.

Het interieur blijft ongewijzigd, behalve de verhoogde connectiviteit met smartphones via Android Auto en Apple CarPlay. Ook het autonome rijsysteem ProPilot werd verbeterd, zodat het nu ook zelfstandig stop-and-go-verkeer aankan.

De Leaf 2022 wordt nog steeds aangeboden met twee batterijcapaciteiten voor een maximale actieradius van 385 kilometer en komt vanaf 1 maart op de markt voor een basisprijs van 34.070 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in