Maakt de Renault 4L een comeback?

2j geleden | Nicolas Morlet

Na de R5 staat blijkbaar een ander emblematisch model van Renault op het punt terug te keren, zij het elektrisch: de 4L! Net zo eenvoudig en pragmatisch als zijn voorvader, wordt hij het instapmodel van het toekomstige gamma van de Franse fabrikant.

 

Renault heeft aangekondigd dat de Twingo geen directe nazaat zal krijgen. Hij zal worden vervangen door de R5 voor de luxueuzere versies, en door een R4 meer onderaan het gamma. Althans, dat is wat de door onze Nederlandse collega's van Autovisie gepubliceerde illustraties van het Europees Octrooibureau (EOB) suggereren.

 

 

Het is een teken des tijds. De 4L moet een kleine SUV worden, die zijn platform en sommige onderdelen lijkt te delen met zijn neef de Dacia Spring. De renderings suggereren dat alle elementen die nog steeds de charme van de beroemde stadsauto maken aanwezig zijn, zoals de koplampen en grille uit één stuk, de verticale achterlichten… Er zijn zelfs enkele verchroomde elementen die doen denken aan de bumper van het originele model.

 

 

De officiële aankondiging kan echter nog wel even op zich laten wachten, want de commercialisering van deze nieuwe 4L, die Renault 4Ever moet gaan heten, wordt pas in 2023 verwacht.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in