DS 3 krijgt make-over en wordt nog chiquer

1j geleden | Nicolas Morlet

Tijdens de Paris Fashion Week onthulde DS de midlife revamp van zijn DS3, die net als zijn grote zus DS7 de naam Crossback heeft laten vallen en een nog chiquer uiterlijk heeft gekregen.

Geïnspireerd door de nieuwste DS4, verliest de nieuwe DS3 wat van zijn rondingen en ruilt die voor een iets hoekiger uiterlijk. Dat blijkt uit de vernieuwde voorbumper, die op zijn beurt in de carrosserie geïntegreerde LED's bevat. De lichten zijn voorzien van matrixtechnologie, waardoor de lichtbundel voortdurend kan worden aangepast aan de weg en de omgeving. Aan de achterzijde draagt de nieuwe band tussen de lichten het opschrift DS Automobiles, en niet langer Crossback zoals voorheen, omdat de naam uit het DS-jargon is geschrapt.

Aan boord is de nieuwigheid het centrale scherm, tot 10,3 duim groot en dat het multimediasysteem Iris bestuurt, geïntegreerd in materialen en assemblages die nog verfijnder zijn dan voorheen.

De DS3 is nu leverbaar met een 100 pk sterke benzinemotor met handgeschakelde versnellingsbak (€ 28.650) of een 130 pk met automaat (€ 32.150). Maar de belangrijkste verandering betreft de elektrische motor, waarvan het vermogen met 20 pk is verhoogd (156 pk voortaan) en die vooral een royalere batterij heeft gekregen (54 kWh). Dit vergroot zijn actieradius in de WLTP-cyclus tot 400 kilometer, en zelfs 500 kilometer in een stedelijke omgeving.  Dat maakt deze versie aantrekkelijker, ook al blijft hij vrij duur: vanaf 41.000 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in