Porsche Carrera Cup Benelux: twee nieuwe winnaars en een kampioen

1j geleden | Laurent Zilli

De vijfde ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux, die in Barcelona in de marge van de European Le Mans Series werd verreden, zat vol verrassingen.

Voor de vijfde keer dit seizoen kwamen de deelnemers van de Porsche Carrera Cup Benelux samen, dit keer op het legendarische F1-circuit in Catalonië. Door de afwezigheid van de voorlopige aanvoerder Harry King, die in Spa-Francorchamps zat voor de Porsche Mobil 1 Supercup, lag een voorspelling moeilijk. En inderdaad, de resultaten waren onverwacht: elk van de twee races werd gewonnen door een coureur die zijn eerste overwinning van het seizoen scoorde.

In de eerste race startte Glenn Van Parijs op pole, maar hij werd verrast door de snelle start van Guislain Cordeel. Ondanks de intense druk wist Cordeel zijn positie vast te houden en pakte uiteindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen, en ook zijn eerste in de Porsche Carrera Cup Benelux. "Deze overwinning maakt dat je meer wilt, en het geeft me veel vertrouwen aan het einde van een seizoen dat al heel goed was. Ik ging goed van start, bouwde een kleine voorsprong op en leidde de race. Dank aan iedereen die heeft geholpen om dit mogelijk te maken," zei hij na de race.

Helaas kon Cordeel dit huzarenstukje niet herhalen in de tweede race. Profiterend van een fout van Van Parijs, die hem een straf opleverde, was het een andere coureur die won: Xavier Maassen, voor wie het ook de eerste overwinning van het seizoen was, maar vooral de eerste sinds... 2018! Zijn reactie na de race: "Wat een fijn gevoel om na al die jaren weer op de hoogste trede van het podium te staan. Het #TeamPGZ by RedAnt Racing team en mijn ingenieur hadden de zaken goed onder controle, want de Porsche reed de race voortreffelijk. We hebben de juiste keuzes gemaakt en dit is het resultaat. Ik heb hier veel plezier gehad, wat mijn motivatie voor de seizoensfinale op Hockenheim vertienvoudigt."

Tot slot werd tijdens de Spaanse excursie van de Porsche Carrera Cup Benelux ook een kampioen gekroond. In de Pro-Am-categorie won Jan Lauryssen beide races en verzekerde zich zo van de titel, één jaar na de kampioen in de Am-categorie, en slechts twee jaar na zijn debuut in de autosport.

De zesde ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux vindt plaats van 7 tot 9 oktober op een ander legendarisch circuit: Hockenheim.

Tags: Sport Porsche
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in