Benelux-kampioen Harry King naar Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out

1j geleden | Maxime Pasture

Van dinsdag 22 november tot en met donderdag 24 november staat de jaarlijkse Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out op de autosportagenda.

Twaalf zeer getalenteerde jonge rijders, die dit seizoen hun opwachting in een Porsche Carrera Cup maakten, vechten onderling uit wie de nieuwe Porsche Junior-rijder wordt. De Porsche Carrera Cup Benelux is uiteraard ook vertegenwoordigd, door niemand minder dan kersvers kampioen Harry King.

De Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out kadert in de sterke aanpak van Porsche wat betreft jong talent en motorsport. Jaarlijks krijgen twaalf jonge rijders de kans zich te onderscheiden en zo aanspraak op een statuut als Porsche Junior te maken. Elke Porsche Carrera Cup heeft de mogelijkheid één jongere af te vaardigen en voor de Porsche Carrera Cup Benelux is dat dit jaar Harry King, de kampioen 2022. ​

« Uiteraard zijn we verheugd om Harry King naar de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out af te vaardigen”, aldus Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Wij onderlijnen hiermee nog eens de kracht van de piramide van Porsche Motorsport, maar ook van de Porsche Carrera Cup Benelux. Onze Talent Pool in die Porsche Carrera Cup Benelux, voor rijders van 16 tot 24, heeft in het verleden al meermaals bewezen jonge rijders sterk te vormen en voor te bereiden op een succesvolle carrière binnen Porsche. Ook onze piramide is dus perfect afgestemd op het laten doorstromen van jong talent. In het verleden heeft Porsche Motorsport uiteraard al bewezen perfect met jong talent te kunnen werken. Daarbij denk ik aan Ayhancan Güven, kampioen in de Benelux-competitie en later kampioen in de Porsche Carrera Cup France van waaruit hij naar de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out mocht om die vervolgens te winnen. Of recenter nog de jonge sim-racer Laurin Heinrich die de selectie afgelopen jaar won. Dit jaar vaardigen wij onze kampioen Harry King af met uiteraard de hoop dat hij kan winnen. »

Tags: Sport Porsche
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in