Opels bestverkochte model wordt 30

3j geleden

De Opel Astra F, geïntroduceerd in 1991, is het bestverkochte model in de geschiedenis van het merk. Hier is een terugblik op zijn succesvolle carrière.

 

De Opel Astra F kwam in 1991 op de markt en verving de Opel Kadett. Met 4,13 miljoen verkochte exemplaren is hij het grootste verkoopsucces voor het merk. In zijn tijd drukte hij zijn stempel op de autowereld met een modern ontwerp en was het een van de veiligste én zuinigste auto's op de markt. In 1994 verhoogde Opel verder de veiligheid van de inzittenden door twee frontale airbags toe te voegen, evenals verstevigingsbalken in de deuren.

De Astra was verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs, stationwagon en cabriolet (met carrosserie van Bertone). Hij was dus op veel terreinen thuis. Ook in rally's, waar de GSI-variant een groot succes werd. Ten slotte diende hij ook als laboratorium voor het testen van alternatieve energiebronnen. Er was een versie op gecomprimeerd aardgas (CNG) en zelfs op stroom (Astra Impulse 3). In 1997 zorgde de Astra G, generatie twee, voor aflossing van de wacht.

 

Tags: Opel

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in