Volvo test draadloos opladen

2j geleden

In het Zweedse Göteborg voert Volvo testen uit met taxiversies van de XC40 Recharge. In het kader van een grootschalige proef laden ze draadloos.

Verschillende Volvo XC40 Recharge-modellen, die elk ongeveer 100.000 kilometer per jaar afleggen, zullen worden toevertrouwd aan een taxibedrijf in Göteborg. Naast het verzorgen van klantenritten, zullen ze worden gebruikt om gedurende drie jaar een nieuw draadloos oplaadsysteem te testen. Het systeem, ontwikkeld door Momentum Dynamics, bestaat uit ondergrondse oplaadstations die meer dan 40 kW kunnen leveren, wat vier keer sneller is dan een bekabelde oplader van 11 kW.

“Het initiatief van de Gothenburg Green City Zone stelt ons in staat veelbelovende nieuwe technologieën te testen in een reële omgeving en ze na verloop van tijd te evalueren met het oog op een eventuele grootschalige invoering in de toekomst," zegt Mats Moberg, hoofd Onderzoek en Ontwikkeling bij Volvo. "Experimenteren met nieuwe oplaadtechnologieën in samenwerking met geselecteerde partners is een goede manier om alternatieve oplaadopties voor onze toekomstige voertuigen te evalueren.”

Tags: Insoliet Volvo
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in