De Land Rover Defender die niet vervuilt

2mnd geleden | Laurent Zilli

Om de 75ste verjaardag van zijn legendarische 4x4 te vieren, hebben Land Rover en Lego de handen in elkaar geslagen voor een kit die jong en oud zal aanspreken. Een zero-emissie SUV die 100% fun is.

De grootste speelgoedfabrikant ter wereld is de onbetwiste kampioen van de commerciële partnerschappen en werkt nu samen met een legendarische fabrikant: Land Rover. Deze laatste viert dit jaar zijn 75ste verjaardag, en het is ook de verjaardag van zijn eerste en meest iconische model. Zijn eerste naam was Series 1, en hij evolueerde tot de Defender. Die ene, de echte, die ons in 2016 verliet. Het is deze laatste evolutie die nu deel uitmaakt van de Lego Icons-collectie. Een collectie die zijn naam eer aan doet, want hij bevat de Eifeltoren en het Colosseum van Rome, de Space Shuttle Discovery, de Vespa en, aan de autokant, de Fiat 500, de Cadillac-break uit ‘Ghostbusters’ en de DeLorean uit ‘Back to the Future’.

Zéér realistisch

Gek genoeg is de Land Rover Defender misschien wel de meest realistische weergave van een voertuig ooit door Lego gemaakt. Niet verwonderlijk: het hoekige ontwerp van deze legendarische 4x4 lijkt wel gemaakt om in kleine steentjes te worden gebouwd. Het realisme is bovendien tot in de details uitgevoerd. Je kunt de Defender bouwen in zijn civiele versie, of accessoires toevoegen voor het avontuur, met een bagagerek, lier, zandplaten, enz.

De 32 centimeter lange Defender uit de Lego Icons-collectie bestaat uit 2.336 stukjes en kost 239,99 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in