VW bevestigt officieel: elektrische GTI in 2026

4mnd geleden | Laurent Zilli

De versoepeling van de Euro 7-normen heeft de Golf GTI misschien tijdelijk gered, maar dat verandert niets aan het feit dat Volkswagen alleen toekomst ziet in elektrische voertuigen. Hetzelfde geldt voor het sportwagenlabel.

Afgelopen september gepresenteerd op de Autosalon van München zal de kleine ID. GTI Concept in 2026 uitgroeien tot een echte elektrische bom op basis van de ID.2. De bevestiging komt van Andreas Mindt, de designdirecteur van het merk, die op zijn netwerken een korte geschiedenis van de GTI-lijn sinds zijn ontstaan in 1974 heeft geplaatst, evenals een paar schetsen waaruit blijkt dat de eerste GTI en die van 2026 qua afmetingen en karakter erg op elkaar gelijken.

En technisch?

Puristen hebben dus een reden om zich af te keren van de toekomst van de auto. De anderen moeten afwachten. Want het lijkt erop dat de mismatch tussen plezier en elektrisch vermogen kan worden opgelost, afgaand op de bijvoorbeeld uitstekende eerste reacties op de Hyundai Ioniq 5 N. Maar ook VW zal de code moeten kraken, met een auto die niet te zwaar is (onvermijdelijk ver verwijderd zijn van de 800 kilo van de originele Golf GTI) en met potentieel onder het pedaal. Wellicht zal dit meer zijn dan de 228 pk die voor de 'normale' ID.2 wordt geclaimd. Er blijft één essentieel puzzelstuk van de GTI over: zijn prijs. Gezien de ambitie van de fabrikant om de ID.2 voor minder dan 25.000 euro te verkopen, kunnen we alleen maar hopen dat de GTI niet te duur uitvalt. We zullen twee jaar moeten wachten om erachter te komen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in