VW ID.7: iets meer technische informatie

1j geleden | Laurent Zilli

Een paar dagen voor zijn wereldpremière wordt de VW ID.7 opnieuw in camouflage getoond, maar er wordt iets meer verteld over wat eronder zit.

Op 17 april onthult Volkswagen zijn eerste grote elektrische sedan zonder camouflage. De ID.7 zal op zijn eigen manier het gat opvullen dat de Passat achterlaat, al blijft de Passat een carrière als break verderzetten. Vandaag geeft de fabrikant nog wat informatie vrij over de technische gegevens. Zo vernemen we dat het model een gloednieuwe elektromotor krijgt, waarvan het hoogste vermogen 286 pk zal bedragen. Zeer redelijk (dus niet belachelijk veel) voor elektrische auto's. Grappig genoeg blijkt dat, net als bij een verbrandingsmotor, het rendement van een elektrische motor wordt verbeterd door de koeling ervan te optimaliseren.

Tot 700 km

Zo geraakt de ID.7 verder dan zijn emissievrije famielieleden op batterijen. De cijfers zijn nog niet gevalideerd, maar VW vermeldt tot 615 km met de batterij van 77 kWh , en tot 700 km met 85 kWh. De fabrikant belooft ook een zeer hoog niveau van rijcomfort voor zijn sedan, evenals een bijzonder "leesbare" en aangename technologische omgeving voor de bestuurder. Helaas zijn de beelden van het interieur precies het deel van het mysterie dat de ID.7 bewaart tot zijn officiële presentatie. Tot over enkele dagen...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in