Smart viert zijn 25ste verjaardag... met een SUV van 4,4 meter

8mnd geleden | Laurent Zilli

Smart is in München aanwezig om er zijn nieuwste model voor het eerst in Europa te tonen. De #3 is een 100% elektrische cross-over coupé, met ook een speciale editie om de 25ste verjaardag van het merk te vieren.

Voor het geval je het gemist hebt, weet dat Mercedes weliswaar de helft van het merk behoudt, maar het lot van Smart heeft overgedragen aan de Chinese groep Geely (Volvo, Polestar, Lotus, Lynk&Co, enz.). Dat laatste heeft de zaken op zijn zachtst gezegd op zijn kop gezet, want zijn beroemde stadsmus heeft Smart opgeofferd voor een reeks elektrische crossovers. Na de #1 (uitgesproken als 'hashtag one') komt de #3, 17 centimeter langer en dynamischer van uiterlijk. Het platform is echter hetzelfde (ook gedeeld met de aanstaande Volvo EX30), net als de aandrijflijnen.

Smart #3 Brabus

De 'basisversie' mikt al behoorlijk hoog, met een enkele motor op de achteras die maar liefst 272 pk levert. Wie dat een beetje veel vindt, kan kiezen voor de Brabus-versie (zie eerste foto), die met twee motoren maar liefst 428 pk naar alle vier de wielen stuurt. Er is echter maar één accu in het gamma, een van 66 kWh die tot 450 kilometer WLTP-bereik belooft voor de minst krachtige versie. De Smart #3 komt voor het einde van het jaar op de markt in Duitsland en de rest van Europa volgt begin 2024. Vanafprijs op de aanzetmarkt: 43.490 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in