Rolls-Royce gaat volledig elektrisch, ruim voor de Europese deadline

1j geleden | Nicolas Morlet

Na een commercieel recordjaar en met een eerste model zonder uitlaat in de startblokken, doet Rolls-Royce een verrassende aankondiging: al zijn toekomstige modellen zullen elektrisch zijn!

Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvos deed deze verbazingwekkende aankondiging in een interview met het Britse vakblad Autocar. De beroemde fabrikant van luxewagens zal geen nieuwe voertuigen met benzinemotor meer ontwikkelen. Alle toekomstige modellen zullen 100% elektrisch zijn, te beginnen met de Spectre, die later dit jaar in de showrooms wordt verwacht.

Dit betekent niet dat de benzinemodellen zomaar uit het gamma verdwijnen: de huidige Phantom, Ghost, Wraith, Dawn en Cullinan SUV zullen op V12-kracht blijven rijden tot ze door de gang van zaken worden vervangen door een nieuwe generatie. Het hele gamma zal dus pas aan het begin van het volgende decennium, rond 2030, volledig elektrisch zijn.

Verrassende wending

Hoewel deze keuze waarschijnlijk is ingegeven door de nieuwe Europese wet die vanaf 2035 de verkoop van auto's met verbrandingsmotor in Europa verbiedt, is het toch verrassend dat Rolls-Royce zich zo snel schikt, vooral omdat de drie belangrijkste markten van het merk Noord-Amerika, China en het Midden-Oosten zijn.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in