Renault Scénic E-Tech verkozen tot Auto van het Jaar 2024

2mnd geleden | Laurent Zilli

En dar is zeven voor Renault, dat opnieuw de felbegeerde titel Auto van het Jaar wint. Het is ook de vijfde keer dat een elektrische auto de prijs wint, die dit jaar goed vertegenwoordigd was onder de finalisten.

Het oordeel is geveld: de Europese jury van 58 journalisten (waaronder de twee hoofdredacteuren van Auto Trends) heeft de titel Europese Auto van het Jaar met een overweldigende meerderheid toegekend aan de Renault Scénic E-Tech Electric. Het model scoorde 329 punten en was de eerste keuze van 22 juryleden. Daarachter volgden de BMW 5 Reeks met 308 punten en de Peugeot 3008 met 197 punten. De andere finalisten zijn als volgt gerangschikt: Kia EV9, Volvo EX30, BYD Seal en Toyota C-HR.

Evenwichtige keuze

Het belangrijkste om te onthouden is dat het oordeel van de jury voor 2024 redelijk evenwichtig is, omdat de Renault Scénic over een reeks kwaliteiten beschikt die hem bijzonder consistent maakt in de wereld van de huidige elektrische auto's. Zaols daar zijn: een ruime gezinsauto met een elektrische aandrijflijn, een actieradius tot 600 kilometer en een basisprijs van minder dan 40.000 euro is vandaag de dag een behoorlijk aantrekkelijk aanbod.

De auto heeft ook het voordeel dat hij in Europa wordt gemaakt en met een gewicht van ongeveer 1.800 kilo zeer licht uitvalt voor een elektrische auto van dit formaat. Dit betekent dat de rijervaring erg lijkt op die van een 'normale' auto, wat voor sommige juryleden zeker een doorslaggevende factor was. Gefeliciteerd aan de winnaar! En we sluiten af met een kleine voorspelling: wellicht schopt het kleine zusje, de Renault 5, het volgend jaar ook tot een van de zeven finalisten...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in